Skip to main content

NNEK is actief op meerdere fronten om de professionaliteit van het vakgebied en financiële bewustwording onder jongeren te verbeteren. Zo ondersteunen wij Stichting LEF en zijn we actief lid van de VV&A (Vereniging van Vermogensbeheerders & Adviseurs).

Over de VV&A

De vereniging (www.vvena.nl) biedt haar leden faciliteiten om het niveau van het vak en de informatie daarover continu te verbeteren door middel van bijeenkomsten, workshops en nieuwsbrieven. Verder beoogt de vereniging een platform te zijn om kennis en ervaring tussen leden uit te wisselen.

Over LEF

LEF (www.lefnet.nl) is een jeugdeducatieproject dat geïnitieerd is door de financiële branche om de ervaringen van praktijkmensen over te dragen aan jongeren. Op vrijwillige basis geven adviseurs les op scholen met het motto: ‘Werken aan een meer financieel betrokken consument in de toekomst begint bij de jongere van vandaag’.

LEF staat voor Leven En Financiën en heeft als doel om het financieel bewustzijn van jongeren tussen 16 en 18 jaar te vergroten. LEF wil jongeren helpen begrijpen wat geld kan betekenen en meer inzicht geven in geld en persoonlijk gedrag. Zaken als inzicht in het eigen gedrag ten aanzien van geld, rood staan, BKR-toetsing, lenen bij vrienden of ouders en kopen op afbetaling passeren de revue tijdens de lessen die op ROC’s worden gegeven. Inmiddels hebben 650 vrijwilligers uit de financiële branche gastlessen verzorgd voor Stichting LEF. LEF heeft als doel om alle ROC-studenten in Nederland eenmaal tijdens hun studie LEF-lessen te laten volgen.

“Wij willen scheiden, maar ons vermogen ligt dwars.”

Uw leven financieel op orde. Nu en in de toekomst. Zoek een adviseur

    Neem contact met mij op

    Vul uw gegevens in, dan nemen wij snel contact met u op.